+31 (0)342 406464

Nieuws

Bettink Service Team neemt windturbine activiteiten van Lely over

Geplaatst op April 17th, 2019

Barneveld, 17 April 2019 – Vanwege haar strategische focus op robotica en data in de melkveehouderij is Lely voornemens haar Lely Aircon windturbine activiteiten te verkopen aan Bettink Service Team.

De afgelopen jaren heeft Lely Aircon veel duurzame voordelen opgeleverd voor melkveehouders. Maar om deze activiteit toekomstbestendig te laten zijn zou Lely zich echter meer moeten richten op de verkoop van windturbines buiten het melkveehouderijsegment. Het distributiekanaal van Lely is niet ingericht om service te verlenen aan andere segmenten en er zijn ook geen plannen om dit in de toekomst te veranderen. Hoewel Lely gelooft in de duurzame voordelen van windturbines, past deze activiteit niet langer binnen de strategische focus van het bedrijf.

Lely heeft in Bettink Service Team een solide en betrouwbare partner gevonden die de groeimogelijkheden van Lely Aircon en de producten erkent. Bettink heeft al jarenlang een brede en wereldwijde ervaring in het installeren, servicen en onderhouden van windturbines. Bestaande klanten van Lely Aircon kunnen vertrouwen op de gespecialiseerde windturbineservices die Bettink biedt. Alle medewerkers van Lely Aircon gaan over naar Bettink Service Team.

Lely blijft zoeken naar andere opties voor energie neutrale en circulaire oplossingen om verspilling te minimaliseren en de beschikbare middelen op het melkveebedrijf optimaal in te zetten.

Over Bettink Service Team en BestWatt

Bettink Service Team is in 1996 opgericht door Joop Bettink. Na zelf een aantal jaar als onderhoudsmonteur gewerkt te hebben, richtte hij zijn eigen bedrijf op dat gespecialiseerd is in het onderhouden van wind turbines. Tegenwoordig onderhoudt Bettink Service Team meer dan 530 windturbines over de hele wereld en is het een bekende partner voor boeren, particuliere investeerders en energiebedrijven. In 2017 heeft Bettink Service Team een nieuw merk opgericht met de naam BestWatt.

BestWatt focust zich op bedrijven in de agrarische sector en levert een totaalconcept voor het produceren van lokale energie. In dit concept levert BestWatt een combinatie van kleine windturbines, zonnepanelen en energieopslagsystemen.

www.bettink.nl

www.bettink.co.uk

www.mybestwatt.nl

Neem voor meer informatie contact op met Frans van Zetten van Bettink Service Team: fvz@bettink.nl, +31 (0) 6 3384 4331. 

Contact informatie

info@bettink.nl

+31 (0) 342 406464

Energieweg 23
3771 NA Barneveld
Nederland

Deel dit artikel

Share Button

Bettink Service Team
Energieweg 23
3771 NA Barneveld
Nederland

Telefoon: +31 (0) 342 406464
E-mailadres: info@bettink.nl